Medvedji objemi

a
»Medvedji objemi« je projekt organizacije Children of the Earth s katere predsednico in ustanoviteljico dr. Nino Meyerhof  vzajemno sodelujemo in prijateljujemo. Namen projekta je, da  se otrokom, ki so osiroteli, bodisi zaradi vojne, naravnih nesreč ali drugih razlogov, podari medvedka.  Namreč izkazalo se je, da osirotelim otrokom, ki so preživeli tragično izkušnjo, medvedek ogromno pomeni.  S tem, ko damo medvedka otroku, mu omogočimo, da vsaj kratkotrajno občuti nekakšno srečo in zadovoljstvo. Damo mu tudi nekaj, kar lahko prime, drži ali objema, ko je prestrašen, negotov ali osamljen.  Nudi mu občutek topline in obuja upanje.
a
Več o omenjenem  projektu si lahko ogledate na: http://www.coeworld.org/news/bear-hugs-project
a
Teozofska knjižnica je  v sodelovanju  z organizacijo Children of the Earth in dijaki Gimnazije Celje Center poslala 20 medvedkov  osirotelim otrokom v sirotišnico v Pakistanu.
a
Pred pošiljanjem so se dijaki in dijakinje Gimnazije Celje Center prijazno odzvali na našo pobudo in opremili medvedke z barvitimi, izvirnimi in inspirativnimi sporočilci, katerih vsebino si lahko ogledate v sledečem  kolažu:
a
a

a

a

Tako smo skupaj – povezani, dokončali eno od majhnih dejanj prijaznosti in doprinesli »nov kamenček« pri izgradnji mozaika miru v svetu.
a
REZULTAT: uspešno smo osrečili in razveselili vsaj nekaj otrok iz pakistanske sirotišnice:
a

a
Naj poudarimo, da je ena od dejavnosti  TKBAK tudi organizacija projektov za mlade in da smo letošnjega  poimenovali »Dajte nam mir«, ki ga bomo izpeljali skupaj v sodelovanju z dijaki in dijakinjami iz kar 8-ih srednjih šol in v katerega se lepo vključuje tudi prej opisano udejstvovanje pri projektu »Medvedji objemi« organizacije Children of the world.

Organizator: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin
www.jivatma.si
Kontakt: program@jivatma.si, tel.: 03 62 098 62, 041 464 667