O projektu “RAZISKOVATI DRUŽBO PRIHODNOSTI” … (2019)

“DAJTE NAM MIR”

Projekt: RAZISKOVATI DRUŽBO PRIHODNOSTI
(september – december 2019)

a

Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin je skupaj z Zavodom 2030 načrtovala izvedbo programa za mlade »Raziskovati družbo prihodnosti«, Prihodnost so-ustvarjanja, so-dela in so-bivanja (co-thinking, co-working, co-living), kjer so sodelovali dijaki/dijakinje celjskih šol. Z mladimi smo raziskovali vse tri koncepte na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni, njihovo vlogo v preteklosti in sedanjosti ter možnosti implementacije le-teh v lokalno okolje danes in v prihodnje.

Prvi dogodek s predstavitvijo programa je bil 26. septembra v MCC (Mladinski center Celje), kjer so si dijaki izbrali tematiko, ki jim je blizu in je vredna truda, katerega bodo med reševanjem / raziskovanjem / druženjem / deljenjem lastnih mnenj, dijaki vložili. Dijaki so lahko izbirali med tematikami, ki se navezujejo na tri glavne teme, SO-USTVARJANJE, SO-DELO ter SO-BIVANJE in so že nekako bile zastavljene s strani mentorjev. Pri tem so jim v pomoč / podporo / vzpodbudo izbrani mentorji, ki prihajajo iz večih držav kot tudi predstavniki TKBAK in 2030.

Dijaki/dijakinje so se v novembru in decembru aktivno udeležili tudi treh simpozijev na enako temo -»Raziskovati družbo prihodnosti«, kjer so sodelovali pri okrogli mizi, iskali rešitve v prisotnosti svetovno priznanih predavateljev in tudi predstavili rezultate svojih raziskav.

Za več informacij o simpozijih kliknite tukaj.


Organizator: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin
www.jivatma.si
Kontakt: program@jivatma.si, tel.: 03 62 098 62, 041 464 667